Informasjonskapsler og personvernerklæring

For Xsystems er det viktig at du føler deg trygg når du samarbeider med oss. Derfor behandler vi opplysningene som du utleverer, og som vi samler inn om deg, med respekt for ditt personvern og i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Her kan du lese hvordan vi bruker informasjonskapsler og personopplysninger.

Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen din når du besøker nettstedet. Tekstfilene brukes til å lagre ulik informasjon om hvordan du bruker nettstedet. Opplysningene som informasjonskapsler registrerer, blir vanligvis brukt til statistikk eller til å forbedre din opplevelse av nettstedet. Informasjonkapsler er ikke skadelige.

Informasjonskapsler på dette nettstedet

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler først og fremst for å forbedre brukeropplevelsen. Vi bruker førsteparts informasjonskapsler og sesjonsavhengige informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. I tillegg bruker vi tredjeparts informasjonskapsler i form av Google Analytics til å måle brukeratferd/besøksstatistikk.

Når du besøker nettstedet, godtar du indirekte vår bruk av informasjonskapsler. Hvis du ønsker å blokkere vår bruk av henholdsvis førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler, kan du bruke innstillingene i nettleseren din til å legge til dette nettstedet til listen over nettsteder som du ikke tillater informasjonskapsler fra.

Kan jeg slette informasjonskapsler?

Du kan når som helst slette informasjonskapslene som er lagret på datamaskinen din. Her finner du informasjon om hvordan du kan slette informasjonskapsler:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari
Flash cookies (gælder alle browser)
iPhone, iPad og andet fra Apple
Telefoner med styresystemet Android
Telefoner med Windows 7

Har du spørsmål?

Ta kontakt hvis du har kommentarer eller spørsmål om hvordan vi bruker informasjonskapsler.

Personvernerklæring

For at du skal kunne inngå en avtale med Xsystems trenger vi forskjellige opplysninger. Disse varierer etter formålet og den samarbeidsavtalen som skal inngås. Det kan være opplysninger som:

  • Adresse til nettsted
  • Organisasjonsnummer
  • Virksomhetens juridiske navn
  • Adresse
  • Postnummer og sted
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Etableringsår
  • Kontaktpersonens navn
  • Kontaktpersonens e-postadresse
  • Kontaktpersonens telefonnummer (direkte eller mobil)

Vi registrerer og oppbevarer også de opplysningene som er nødvendige for å løse oppgaven. Opplysningene registreres for at vi skal kunne tilby deg best mulig service. Opplysningene blir registrert hos oss i Xsystems, og de lagres for løpende kundeforhold. Når samarbeidet avsluttes, lagres opplysningene i ubestemt tid med det formål å kunne hjelpe deg og bedriften din og tilby service også i fremtiden.

Når vi samler inn opplysninger via nettstedet vårt, sørger vi for at det alltid gjøres med ditt uttrykkelige samtykke. Du skal være informert om hvilke opplysninger som samles inn, og hvorfor.
Vi krypterer ikke kundeopplysninger som vi lagrer. Vi krypterer ikke kundeopplysninger som vi overfører. Opplysninger som utleveres ti Xsystems, vil aldri selges til tredjepart, og vi registrerer ingen sensitive personopplysninger.

Nyhetsbrev

Når du registrerer deg for å motta nyhetsbrevet vårt, oppgir du e-postadresse og navn. Disse opplysningene bruker vi for å kunne sende nyhetsbrevet til deg og gjøre innholdet personlig.

Opplysninger om din bruk av nyhetsbrevene, inkludert om nyhetsbrevene åpnes, hvor lenge de er åpne, når e-posten/nyhetsbrevet slettes og om det klikkes på lenker, samles inn av IT-systemet vårt i anonymisert form. Disse opplysningene bruker vi til å forbedre tjenestene vår slik at vi i enda større grad kan målrette og tilpasse innholdet etter mottakerens interesser.

Det rettslige grunnlaget for vår innsamling/oppbevaring/behandling av personopplysningene er personvernforordningens artikkel 6, avsnitt 1, punkt b og f.

Personopplysningene lagres til du melder deg av nyhetsbrevet. Når du melder deg av, blir opplysningene slettet hos oss og vår databehandler.

Vi bruker MailChimp som plattform for å sende ut nyhetsbrev. Derfor må MailChimp anses å være databehandler. Les mer om grunnlaget for overførsel under neste punkt. Siden vi bruker MailChimp, som er lokalisert i USA, som plattform for utsendelse av nyhetsbrev, blir opplysningene dine overført til et land utenfor EU/EØS. MailChimp er medlem av Privacy Shield-ordningen, noe som utgjør grunnlaget for at vi kan overføre personopplysningene dine til MailChimp.
Les mer her..

Dine rettigheter

Du har blant annet rett til innsyn i opplysningene som vi behandler om deg. 

Du har rett til å få korrigert uriktige opplysninger som vi har lagret om deg, i samsvar med personvernforordningens artikkel 16.

Du har rett til å få slettet opplysninger som vi og databehandleren vår (hvis vi har utlevert opplysningene til en databehandler) har lagret om deg, i samsvar med personvernforordningens artikkel 17. Du kan benytte deg av denne retten ved å melde deg av nyhetsbrevet, og hvis du melder deg av nyhetsbrevet, sørger vi for å varsle databehandleren vår (hvis vi har utlevert opplysningene til en databehandler) om at opplysningene skal slettes.

Du har rett til å be oss om å begrense behandlingen av opplysninger som vi har lagret om deg, i samsvar med personvernforordningens artikkel 18.

I enkelte tilfeller har du rett til å komme med innsigelser mot vår behandling av personopplysningene dine, i samsvar med personvernforordningens artikkel 21. Du kan også komme med innsigelser mot behandling av opplysningene dine i forbindelse med direkte markedsføring.

Hvis du er uenig i vår behandling av personopplysninger, har du rett til å klage til Datatilsynet. Se www.datatilsynet.no.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har kommentarer eller spørsmål i forbindelse med vår informasjon eller behandling av personopplysninger.